Keisarikeittoa juustopasteijoiden kera
Tämä on yksinkertainen, mutta mahtavan makuinen soppa. Viini ja mausteet takaavat oikean maun. Rapeat, pienet juustopasteijat antavat keitolle pienen lisäsäväyksen. Tarjoile alkuruokana tai pienenä, lämmittävänä ilta-ateriana.
Neljälle
- 1 ½ l tummaa häränlientä
- 3 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl kuivaa sherryä tai madeiraa
- ½-1 rkl tomaattipyreetä
- suolaa, pippuria, cayennepippuria
- 1 munankeltuaista
- 1 nippu ruohosipulia
- tuoretta timjamia koristeluun
Juustopasteijat
- 2 voitaikinalevyä (pakaste)
- 3 dl kermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 50 g juustoraastetta
- 4 munankeltuaista
- ½ tl suolaa
Tarvitset myös
- 4 pientä, uuninkestävää annosvuokaa
Valmistusohje
1. Pasteijat: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikina ja päällystä annosvuoat taikinalla. Vatkaa kerma ja vehnäjauhot, lisää juustoraaste ja vatkaa sekaan keltuaiset yksi kerrallaan. Kaada seos vuokiin. Paista uunissa kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta kauniin värinen, n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Keitto: Ruskista voi ja jauhot isossa kattilassa. Lisää liemi samalla voimakkaasti vatkaten. Keitä muutama minuutti. Mausta viinillä, tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla.
3. Hienonna ruohosipuli. Vatkaa keltuaiset sekä tilkka keittoa kulhossa. Lisää keltuaisseos keittoon samalla voimakkaasti vatkaten; keitto ei saa kiehua enää. Lisää ruohosipuli. Koristele tuorein yrtein, tarjoile juustopasteijoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa