Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keisarikeittoa juustopasteijoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksinkertainen, mutta mahtavan makuinen soppa. Viini ja mausteet takaavat oikean maun. Rapeat, pienet juustopasteijat antavat keitolle pienen lisäsäväyksen. Tarjoile alkuruokana tai pienenä, lämmittävänä ilta-ateriana.

Neljälle

  • 1 ½ l tummaa häränlientä
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kuivaa sherryä tai madeiraa
  • ½-1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa, pippuria, cayennepippuria
  • 1 munankeltuaista
  • 1 nippu ruohosipulia
  • tuoretta timjamia koristeluun

Juustopasteijat

  • 2 voitaikinalevyä (pakaste)
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 50 g juustoraastetta
  • 4 munankeltuaista
  • ½ tl suolaa

Tarvitset myös

  • 4 pientä, uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Pasteijat: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikina ja päällystä annosvuoat taikinalla. Vatkaa kerma ja vehnäjauhot, lisää juustoraaste ja vatkaa sekaan keltuaiset yksi kerrallaan. Kaada seos vuokiin. Paista uunissa kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta kauniin värinen, n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Keitto: Ruskista voi ja jauhot isossa kattilassa. Lisää liemi samalla voimakkaasti vatkaten. Keitä muutama minuutti. Mausta viinillä, tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla.

3. Hienonna ruohosipuli. Vatkaa keltuaiset sekä tilkka keittoa kulhossa. Lisää keltuaisseos keittoon samalla voimakkaasti vatkaten; keitto ei saa kiehua enää. Lisää ruohosipuli. Koristele tuorein yrtein, tarjoile juustopasteijoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto