Keisarikeittoa juustopasteijoiden kera

Tämä on yksinkertainen, mutta mahtavan makuinen soppa. Viini ja mausteet takaavat oikean maun. Rapeat, pienet juustopasteijat antavat keitolle pienen lisäsäväyksen. Tarjoile alkuruokana tai pienenä, lämmittävänä ilta-ateriana.

Neljälle

  • 1 ½ l tummaa häränlientä
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kuivaa sherryä tai madeiraa
  • ½-1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa, pippuria, cayennepippuria
  • 1 munankeltuaista
  • 1 nippu ruohosipulia
  • tuoretta timjamia koristeluun

Juustopasteijat

  • 2 voitaikinalevyä (pakaste)
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 50 g juustoraastetta
  • 4 munankeltuaista
  • ½ tl suolaa

Tarvitset myös

  • 4 pientä, uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Pasteijat: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikina ja päällystä annosvuoat taikinalla. Vatkaa kerma ja vehnäjauhot, lisää juustoraaste ja vatkaa sekaan keltuaiset yksi kerrallaan. Kaada seos vuokiin. Paista uunissa kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta kauniin värinen, n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Keitto: Ruskista voi ja jauhot isossa kattilassa. Lisää liemi samalla voimakkaasti vatkaten. Keitä muutama minuutti. Mausta viinillä, tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla.

3. Hienonna ruohosipuli. Vatkaa keltuaiset sekä tilkka keittoa kulhossa. Lisää keltuaisseos keittoon samalla voimakkaasti vatkaten; keitto ei saa kiehua enää. Lisää ruohosipuli. Koristele tuorein yrtein, tarjoile juustopasteijoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.