Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kassleria rypäleillä ja perunasalaatilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Viinirypäleitä ja kassleria? Kyllä. Tilkka valkoviiniä antaa myös kasslerille hienoa makua. Perunasalaatti on maukas lisuke.

Neljälle

  • 10 viipaletta kypsää, luutonta kassleria
  • 200 g vihreitä viinirypäleitä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Salaatti

  • 12 keitettyä perunaa
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • 2 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 tl kirveliä
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl rakuunaa
  • 2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
  • 2 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aloita salaatista. Laita viipaloidut perunat kulhoon, sekoita muut ainekset kastikkeeksi ja kaada kulhoon. Kääntele.

2. Aseta kasslerviipaleet uunivuokaan. Halkaise rypäleet ja poista siemenet, laita vuokaan. Kaada päälle viini. Laita uuniin kunnes liha on lämmennyt.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti