Kylmää kassleria pinjansiemen-basilikakastikkeessa
Kassler on mukavaa ja maistuvaa ruokaa. Lihaan saa vaihtelua erilaisin lisukkein, esimerkiksi tällä kastikkeella. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja vihannesten kera. Jos poistat kasslerista näkyvän rasvan, ateria on erittäin kevyt.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 600 g paistettua kassleria
Kastike
- 1 keltasipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 dl ruokakermaa
- 4 dl lihalientä
- muutama tippa puristettua sitruunamehua
- 1 dl hienonnettua, tuoretta basilikaa
- hienonnettua persiljaa
- 2 rkl hienonnettuja pinjansiemeniä
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli, paista se voissa, lisää jauhot, sekoita ja lisää lihaliemi ja kerma vähän kerrallaan. Lisää sitruuna, persilja, basilika ja pinjansiemenet. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Viipaloi kassler ohuesti ja asettele viipaleet tarjoiluvadille, tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka