Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmää kassleria pinjansiemen-basilikakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kassler on mukavaa ja maistuvaa ruokaa. Lihaan saa vaihtelua erilaisin lisukkein, esimerkiksi tällä kastikkeella. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja vihannesten kera. Jos poistat kasslerista näkyvän rasvan, ateria on erittäin kevyt.

Neljälle

  • 600 g paistettua kassleria

Kastike

  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 dl ruokakermaa
  • 4 dl lihalientä
  • muutama tippa puristettua sitruunamehua
  • 1 dl hienonnettua, tuoretta basilikaa
  • hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl hienonnettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli, paista se voissa, lisää jauhot, sekoita ja lisää lihaliemi ja kerma vähän kerrallaan. Lisää sitruuna, persilja, basilika ja pinjansiemenet. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Viipaloi kassler ohuesti ja asettele viipaleet tarjoiluvadille, tarjoile kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kassler