Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Salaatti pavuilla ja ilmakuivatulla kinkulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä salaatti on sekä täyttävä että helposti valmistettava. Käytä esimerkiksi parmankinkkua.

Neljälle

  • 1 kerä roomansalaattia
  • 500 g ilmakuivattua kinkkua
  • 100 g vihreitä papuja
  • 2 keitettyä, kylmää perunaa
  • 4 kirsikkatomaattia
  • 1 kesäsipuli

Kastike

  • 3 dl kermaviiliä
  • ½ dl majoneesia
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää sinappi, suola ja pippuri ja sekoita. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Puhdista vihannekset. Keitä pavut kevyesti suolatussa vedessä. Lohko perunat. Halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa sipuli renkaiksi.

3. Asettele roomansalaattia neljälle lautaselle, päälle perunaa, sipulia, tomaattia ja papuja. Laita päällimmäiseksi kinkkua, tarjoile salaatti kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Papusalaatti