Salaatti pavuilla ja ilmakuivatulla kinkulla
Tämä salaatti on sekä täyttävä että helposti valmistettava. Käytä esimerkiksi parmankinkkua.
Neljälle
- 1 kerä roomansalaattia
- 500 g ilmakuivattua kinkkua
- 100 g vihreitä papuja
- 2 keitettyä, kylmää perunaa
- 4 kirsikkatomaattia
- 1 kesäsipuli
Kastike
- 3 dl kermaviiliä
- ½ dl majoneesia
- 1 tl dijonsinappia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää sinappi, suola ja pippuri ja sekoita. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Puhdista vihannekset. Keitä pavut kevyesti suolatussa vedessä. Lohko perunat. Halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa sipuli renkaiksi.
3. Asettele roomansalaattia neljälle lautaselle, päälle perunaa, sipulia, tomaattia ja papuja. Laita päällimmäiseksi kinkkua, tarjoile salaatti kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku