Lasagne kolmella juustolla ja kantarelleilla

Kolme erilaista juustoa, kaikki omine ominaisuuksineen, antaa tälle ruokalajille luonnetta. Kastikkeen teossa tehosekoitin on hyvä apu, ellet omista sellaista, hienonna vihannekset erittäin pieneksi.

Neljälle

  • 16 lasagnelevyä

Kantarellikastike

  • 300 g kantarellejä (keltavahveroita)
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 keltasipuli
  • voita paistamiseen
  • 100 g cheddarjuustoa
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 50 g parmesaanijuustoa

Tomaattikastike

  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1 porkkana
  • 1 lehtisellerinvarsi
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¼ punainen chili
  • 1 timjaminoksa
  • 1 oreganonoksa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa, sokeria, pippuria
  • punaviinietikkaa
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Kantarellikastike: Hienonna toinen sipuleista ja paista se kantarellien kera voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Säästä muutama sieni koristeluun. Lisää sieni-sipuliseokseen paseeratut tomaatit, anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Raasta juustot ja sekoita raasteet. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Tomaattikastike: Kuori ja puhdista sipuli, selleri ja porkkana. Viipaloi porkkana, suikaloi selleri ja hienonna sipuli. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna. Paista sipuli, porkkana, selleri ja chili oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja puserra mukaan valkosipuli. Lisää timjami ja oregano. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Mausta suolalla, viinietikalla, ripauksella sokeria ja pippurilla. Keitä vielä 10 minuuttia. Sekoita kastike tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

3. Voitele uuninkestävä vuoka. Laita pohjalle tomaattikastiketta ja lado päälle lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, kantarellikastiketta ja juustosekoitusta, toista kerrostus niin pitkälle kuin aineksia riittää, päällimmäiseksi kerros tomaattikastiketta. Ripottele päälle paljon juustoa. Paista uunissa 200 asteessa n. 35 minuuttia. Asettele päälle koristeluun säästetyt kantarellit. Anna lasagnen levätä 10-15 minuuttia. Leikkele päälle tuoretta basilikaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!