Lasagne kolmella juustolla ja kantarelleilla
Kolme erilaista juustoa, kaikki omine ominaisuuksineen, antaa tälle ruokalajille luonnetta. Kastikkeen teossa tehosekoitin on hyvä apu, ellet omista sellaista, hienonna vihannekset erittäin pieneksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 16 lasagnelevyä
Kantarellikastike
- 300 g kantarellejä (keltavahveroita)
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 keltasipuli
- voita paistamiseen
- 100 g cheddarjuustoa
- 100 g sinihomejuustoa
- 50 g parmesaanijuustoa
Tomaattikastike
- 2 prk tomaattimurskaa
- 1 porkkana
- 1 lehtisellerinvarsi
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ¼ punainen chili
- 1 timjaminoksa
- 1 oreganonoksa
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa, sokeria, pippuria
- punaviinietikkaa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Kantarellikastike: Hienonna toinen sipuleista ja paista se kantarellien kera voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Säästä muutama sieni koristeluun. Lisää sieni-sipuliseokseen paseeratut tomaatit, anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Raasta juustot ja sekoita raasteet. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Tomaattikastike: Kuori ja puhdista sipuli, selleri ja porkkana. Viipaloi porkkana, suikaloi selleri ja hienonna sipuli. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna. Paista sipuli, porkkana, selleri ja chili oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja puserra mukaan valkosipuli. Lisää timjami ja oregano. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Mausta suolalla, viinietikalla, ripauksella sokeria ja pippurilla. Keitä vielä 10 minuuttia. Sekoita kastike tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
3. Voitele uuninkestävä vuoka. Laita pohjalle tomaattikastiketta ja lado päälle lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, kantarellikastiketta ja juustosekoitusta, toista kerrostus niin pitkälle kuin aineksia riittää, päällimmäiseksi kerros tomaattikastiketta. Ripottele päälle paljon juustoa. Paista uunissa 200 asteessa n. 35 minuuttia. Asettele päälle koristeluun säästetyt kantarellit. Anna lasagnen levätä 10-15 minuuttia. Leikkele päälle tuoretta basilikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku