Porkkana-kesäkurpitsalasagne

Kun kotimaisissa kasviksissa on vielä runsaasti makua, on aika valmistaa paprikalta ja valkosipulilta tuoksuvaa kasvislasagnea. Valmista ensin kastike (valkoinen peruskastike) ja olet jo puolivälissä. Lasagne valmistuu uunissa noin puolessa tunnissa.

4 annosta

  • 16 vihreää lasagnelevyä
  • 2 porkkanaa kuutioina
  • ½ kesäkurpitsa kuutioina
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 1 keltainen paprika kuutioina
  • 2 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 2½ dl voimakkaanmakuista juustoraastetta
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Bechamel-kastike

  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin Bechalme-kastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna suuruksen vetäytyä pari minuuttia. Sekoita välillä, jotta suurus ei ruskistu tai pala pohjaan. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja ripauksella vastajauhettua valkopippuria. Hauduta kastiketta 10-15 minuuttia.

2. Kuullota porkkanat, kesäkurpitsa, sipuli, paprikat ja valkosipulinkynnet oliiviöljyssä. Älä anna kasvisten pehmetä liikaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää bechamel-kastike ja sekoita. Asettele lasagnelevyt voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Pane vuokaan kerroksittain kastiketta ja lasagnelevyjä.

3. Pane ylimmäksi kerros lasagnelevyjä ja levitä päälle kauhallinen kastiketta. Ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!