Kasvisfondue
Kokoontuminen fondue-padan ympärille on yksi seurustelumuoto. Ruokailu saa kestää ja mukaan mahtuu paljon puhetta. Mieluiten pöydässä ei pitäisi olla enempää kuin kuusi henkeä, koska padan lämpötila laskee nopeasti, jos sinne laitetaan liian paljon kypsytettävää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Keitettäviä kasviksia
- 2 kesäkurpitsaa
- 500 g tuoreita herkkusieniä
- 1 purjo
- 1 paprika
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
Keittämiseen
- 1 1/4 l vihanneslientä
Lisäkkeiksi
- leipää
- aioli
- guacamole
- tomaattisalsa
Lisäksi
- fonduepata
- poltin
- pitkävartisia haarukoita
Valmistusohje
1. Leikkaa vihannekset suupaloiksi. Kata esille vihannekset, lisäkkeet ja kastikkeet.
2. Kiehauta vihannesliemi kattilassa liedellä ja kaada se fonduepataan. Aseta pata polttimen päälle pöytään.
3. Sitten vain jokainen keihästää haluamiaan vihanneksia pala kerrallaan haarukkaansa ja keittää niitä vihannesliemessä jokusen minuutin. Nauttikaa lämpimät vihannekset leivän ja kylmien kastikkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku