Sashimi

Olemme valinneet tähän lohta, mutta voit käyttää muutakin kalaa, kunhan se on päiväntuoretta. Hillottu inkivääri on aivan pakollinen. Terveysviranomaiset suosittelevat, että raakana syötävä kala pakastetaan kaksi vuorokautta ennen syömistä.

Neljälle

  • 200 g päiväntuoretta lohta
  • 1 retikka
  • 1 porkkana
  • 1 pieni kesäkurpitsa

Tarjoiluun

  • hillottua inkivääriä
  • japanilaista soijaa
  • wasabia

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi sentin kuutioiksi. Kuori retikka ja porkkana ja huuhdo kesäkurpitsa.

2. Jaa lohikuutiot neljälle lautaselle ja laita hiven inkivääriä päälle. Höylää kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita retikasta, porkkanasta ja kesäkurpitsasta ja ryhmittele ne lautaselle lohen ympärille. Laita wasabia viereen.

3. Kaada soijaa neljään pieneen kulhoon tai munakuppiin. Ruokaa syödessä sekoitetaan wasabia soijaan ja sitten kalapaloja ja vihannessuikaleita dipataan kastikkeeseen aivan kuin sushia syödessäkin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.