Sashimi
Olemme valinneet tähän lohta, mutta voit käyttää muutakin kalaa, kunhan se on päiväntuoretta. Hillottu inkivääri on aivan pakollinen. Terveysviranomaiset suosittelevat, että raakana syötävä kala pakastetaan kaksi vuorokautta ennen syömistä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 200 g päiväntuoretta lohta
- 1 retikka
- 1 porkkana
- 1 pieni kesäkurpitsa
Tarjoiluun
- hillottua inkivääriä
- japanilaista soijaa
- wasabia
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi sentin kuutioiksi. Kuori retikka ja porkkana ja huuhdo kesäkurpitsa.
2. Jaa lohikuutiot neljälle lautaselle ja laita hiven inkivääriä päälle. Höylää kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita retikasta, porkkanasta ja kesäkurpitsasta ja ryhmittele ne lautaselle lohen ympärille. Laita wasabia viereen.
3. Kaada soijaa neljään pieneen kulhoon tai munakuppiin. Ruokaa syödessä sekoitetaan wasabia soijaan ja sitten kalapaloja ja vihannessuikaleita dipataan kastikkeeseen aivan kuin sushia syödessäkin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka