Olemme valinneet tähän lohta, mutta voit käyttää muutakin kalaa, kunhan se on päiväntuoretta. Hillottu inkivääri on aivan pakollinen. Terveysviranomaiset suosittelevat, että raakana syötävä kala pakastetaan kaksi vuorokautta ennen syömistä.

Neljälle

  • 200 g päiväntuoretta lohta
  • 1 retikka
  • 1 porkkana
  • 1 pieni kesäkurpitsa

Tarjoiluun

  • hillottua inkivääriä
  • japanilaista soijaa
  • wasabia

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi sentin kuutioiksi. Kuori retikka ja porkkana ja huuhdo kesäkurpitsa.

2. Jaa lohikuutiot neljälle lautaselle ja laita hiven inkivääriä päälle. Höylää kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita retikasta, porkkanasta ja kesäkurpitsasta ja ryhmittele ne lautaselle lohen ympärille. Laita wasabia viereen.

3. Kaada soijaa neljään pieneen kulhoon tai munakuppiin. Ruokaa syödessä sekoitetaan wasabia soijaan ja sitten kalapaloja ja vihannessuikaleita dipataan kastikkeeseen aivan kuin sushia syödessäkin.

Tuoreimmat aiheesta

Japanilaista