Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Palsternakka-punajuurikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihana kasviskeitto saa täyteläisen silauksen kermasta. Täydellinen lounas.

Ainekset

  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g punajuuria
  • 1 sipuli
  • 25 g voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • tuoretta leipää

Valmistusohje

Kuori juurekset ja pilko ne. Kuullota palat voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät ja keitä kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä, lisää maito ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Vatkaa kermaa hiukan, niin että se kuohkeutuu vähän ja kaada keiton joukkoon.

Koristele keitto yrteillä ja tarjoa juustotankojen tai tuoreen leivän kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurikeitto