Palsternakka-punajuurikeitto
Ihana kasviskeitto saa täyteläisen silauksen kermasta. Täydellinen lounas.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 200 g palsternakkaa
- 200 g punajuuria
- 1 sipuli
- 25 g voita
- suolaa
- mustapippuria
- 2 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- tuoretta leipää
Valmistusohje
Kuori juurekset ja pilko ne. Kuullota palat voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät ja keitä kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä, lisää maito ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Vatkaa kermaa hiukan, niin että se kuohkeutuu vähän ja kaada keiton joukkoon.
Koristele keitto yrteillä ja tarjoa juustotankojen tai tuoreen leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä