Lehtikaaligratiini
Lehtikaali on maukkaimmillaan keskellä talvea. Gratiiniin voit käyttää joko tuoretta tai pakastettua lehtikaalia. Kasvissyöjän varma suosikki.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 500 g lehtikaalia
- ½ sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 50 g juustoraastetta
- 3 munaa
- 1 dl kahvikermaa
- 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
- 1 rkl voita
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sulata pakastettu lehtikaali, purista pois mahdollisimman paljon nestettä ja hienonna. Voitele uuninkestävä vuoka ja kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Vatkaa munat kevyesti ja lisää joukkoon kerma ja juustoraaste. Säästä kuitenkin 1½ rkl juustoraasteesta gratinointiin. Lisää mausteeksi ½ tl suolaa sekä pippuria ja vastaraastettua muskottipähkinää.
3. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet voissa kattilassa niin että sipuli pehmenee hieman, muttei ruskistu. Kääntele lehtikaali sipulin joukkoon, nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon munaseos. Kaada gratiini vuokaan, ripottele pinnalle juustoa ja gratinoi uunissa 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku