Kasvispihvit kermaviilikastikkeella

Herkulliset kasvispihvit valmistuvat hetkessä. Annoksen täydentävät täyteläinen kermaviili-kookoskastike ja raikas salaatti. Makuja-kokki Veera Rusasen kasvispihvit ovat myös kevyitä.

Kasvispihvit

  • 1 kukkakaali
  • 4 perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua chiliä
  • suolaa
  • vehnäjauhoja
  • öljyä

Kermaviili-kookoskastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 rkl jeeraa eli juustokuminaa
  • (suolaa)

Valmistusohje

Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Jaa kukkakaali mahdollisimman pieniin kukintoihin ja keitä tai höyrytä kypsäksi.

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulia, kunnes se on pehmeää. Soseuta perunat perunanpusertimella tai –survojalla. Sekoita perunasoseeseen kukkakaalinkukinnot, freesattu sipuli, puristettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Muodosta massasta pyöreitä pihvejä ja kierittele ne vehnäjauhoissa.

Paista pihvit kasvisöljyssä kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Tarjoa kasvispihvit kermaviilikastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.

Sekoita kermaviiliin kookoshiutaleet ja silputut korianterinlehdet sekä juustokumina. Mausta halutessasi vielä suolalla. Anna kastikkeen tekeytyä muutama tunti jääkaapissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!