Oliivi-porsaanlihasalaatti

Tämä maalaishenkinen salaatti on saanut vaikutteita ranskalaisesta arkikeittiötä. Ohjeesta riittää hyvin alkuruoaksi, mutta jos suurennat annoksia ja täydennät niitä rapeiksi paistetuilla leipäkuutioilla, edessäsi on täyttävä lounas. Silmäniloa saat eri salaattilajikkeista ja mausteyrteistä. Oliiviöljy salaatinkastikkeessa korostaa ruoan ranskalaista alkuperää.

4 annosta

  • 500 g kauden salaattia
  • 2 munaa
  • 200 g porsaankylkeä
  • voita paistamiseen
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 100 g mustia, kivellisiä oliiveja
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • muutama persiljanoksa

Kastike

  • 1½ rkl punaviinietikkaa
  • 1 ½ rkl vettä
  • ½ tl suolaa
  • valkopippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä tai ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita viinietikka, vesi, öljy, suola ja valkopippuri.

2. Keitä munat koviksi, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele salaatinlehdet ja asettele kauniisti lautasille. Halkaise tomaatit. Suikaloi porsaanliha ja paista suikaleet rapeiksi pienessä määrässä voita. Valuta talouspaperin päällä.

3. Hienonna ruohosipuli ja poista persiljasta varret. Asettele munalohkot, tomaatinpuolikkaat, oliivit ja porsaansuikaleet kauniisti salaattipedille. Pirskottele päälle kastiketta ja koristele ruohosipulilla ja persiljalla. Tarjoa heti, etteivät porsaansuikaleet ehdi jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!