Sellerileike
Ei tarvitse olla kasvissyöjä pitääkseen tästä ruoasta! Juuriselleri on aliarvostettu juures, jossa on paljon omaa makua, ja sen voi mainiosti tuplapaneerata. Tarjoile riisin ja vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kokonainen juuriselleri
- 2 kananmunaa
- 1 dl jauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- suolaa, pippuria
- voita, neutraalia öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Puolita selleri, leikkaa terävällä veitsellä kaikki kuori pois. Viipaloi puolikkaat ohuesti.
2. Keitä vettä kattilassa, suolaa ja keitä selleriviipaleet pehmeiksi n. 5 minuuttia. Nosta ja anna kuivua talouspaperilla.
3. Vatkaa munat lautasella, laita jauhot toiselle lautaselle ja korppujauhot kolmannelle. Kasta selleriviipaleet ensin jauhoihin, sitten munaan ja lopuksi korppujauhoihin. Paista miedolla lämmöllä reilussa voissa ja öljyssä.
4. Nosta viipaleet ja valuta talouspaperilla.
5. Tarjoile vihannesten, kastikkeen ja riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa