Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihanneskeitto papujen ja kukkakaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Anna kesän kaikkien tuoreiden vihannesten päästä oikeuksiinsa tässä mehevässä keitossa. Keiton kanssa sopii täyteläisempikin voileipä.

Neljälle

  • 50 g vihreitä papuja
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 keltasipuli
  • 1 peruna
  • 1 porkkana
  • ½ kukkakaali
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl vermisellejä
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria

Tarjoiluun

  • voileipä haluamillasi täytteillä

Valmistusohje

1. Paloittele pavut, viipaloi kesäkurpitsa ja selleri. Kuori ja hienonna sipuli, peruna ja porkkana. Irrota kukkakaali kimpuiksi.

2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa padassa. Lisää sipuli, peruna, porkkana ja kukkakaali. Paista lähes pehmeiksi, n. 10 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää tomaattipyree, liemi, laakerinlehti ja vermisellit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes pasta on pehmeää.

3. Lisää pavut ja herkkusienet, kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla, tarjoile höyryävän kuumana.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto