Vihanneskeitto papujen ja kukkakaalin kera
Anna kesän kaikkien tuoreiden vihannesten päästä oikeuksiinsa tässä mehevässä keitossa. Keiton kanssa sopii täyteläisempikin voileipä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 50 g vihreitä papuja
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 100 g kesäkurpitsaa
- 1 lehtisellerin varsi
- 1 keltasipuli
- 1 peruna
- 1 porkkana
- ½ kukkakaali
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 l kasvislientä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 laakerinlehti
- 1 dl vermisellejä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
Tarjoiluun
- voileipä haluamillasi täytteillä
Valmistusohje
1. Paloittele pavut, viipaloi kesäkurpitsa ja selleri. Kuori ja hienonna sipuli, peruna ja porkkana. Irrota kukkakaali kimpuiksi.
2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa padassa. Lisää sipuli, peruna, porkkana ja kukkakaali. Paista lähes pehmeiksi, n. 10 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää tomaattipyree, liemi, laakerinlehti ja vermisellit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes pasta on pehmeää.
3. Lisää pavut ja herkkusienet, kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla, tarjoile höyryävän kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka