Ahvenmuhennos
Perinteinen ahvenmuhennos valmistetaan kokonaisista, suomustetuista kaloista. Tarjoile suoraan vuoasta keitettyjen perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 4 isoa ahventa
- 1 pieni purjo
- 1 nippu tilliä
- 1 nippu persiljaa
- 3 rkl pehmeää voita
- 1 laakerinlehti
- 1/4 tl timjamia
- suolaa
- valkopippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ sitruunan mehu
- 1 dl vettä
- 1 dl kuohukermaa
- keitettyä perunaa
Valmistusohje
1. Leikkaa ensin pois terävät evät. Suomusta ahvenet ennen perkaamista. Tee se mielellään tiskialtaassa veden alla, jotteivät suomut lentele ympäriinsä. Perkaa ahvenet, huuhtele ne huolellisesti ja kuivaa talouspaperilla.
2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Hienonna purjo, tilli ja persilja. Voitele uunivuoka 1½ teelusikallisella voita. Pane vuokaan puolet purjosta ja yrteistä sekä laakerinlehti ja timjami. Mausta kala suolalla ja pippurilla., pyörittele jauhoissa ja aseta vuokaan. Ripottele päälle loput yrteistä ja loput voista nokareina.
3. Purista päälle sitruunamehu, kaada vesi vuokaan ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. Lisää vuokaan kerma ja kypsennä kalaa vielä 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku