Perinteinen ahvenmuhennos valmistetaan kokonaisista, suomustetuista kaloista. Tarjoile suoraan vuoasta keitettyjen perunoiden kanssa.

4 annosta

  • 4 isoa ahventa
  • 1 pieni purjo
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu persiljaa
  • 3 rkl pehmeää voita
  • 1 laakerinlehti
  • 1/4 tl timjamia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • keitettyä perunaa

Valmistusohje

1. Leikkaa ensin pois terävät evät. Suomusta ahvenet ennen perkaamista. Tee se mielellään tiskialtaassa veden alla, jotteivät suomut lentele ympäriinsä. Perkaa ahvenet, huuhtele ne huolellisesti ja kuivaa talouspaperilla.

2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Hienonna purjo, tilli ja persilja. Voitele uunivuoka 1½ teelusikallisella voita. Pane vuokaan puolet purjosta ja yrteistä sekä laakerinlehti ja timjami. Mausta kala suolalla ja pippurilla., pyörittele jauhoissa ja aseta vuokaan. Ripottele päälle loput yrteistä ja loput voista nokareina.

3. Purista päälle sitruunamehu, kaada vesi vuokaan ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. Lisää vuokaan kerma ja kypsennä kalaa vielä 15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kalamuhennos