Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkarapu bentobox – Heinin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps4_annos_Heini_kuva_juuli_aschan_001
Julkaistu 28.02.2023 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Raaka-aineet

  • 2 kpl Kokonaista chiliä
  • 2 kpl Valkosipulin kynttä
  • 2 dl Vettä
  • 0,5 dl Sokeria
  • 1 tl Perunajauhoja
  • 2 rkl Etikkaa
  • 6 kpl Jättikatkarapuja
  • 1 kpl Avokado
  • 2 kpl Porkkana
  • Retiisiä
  • 1 kpl Lime
  • Riisinuudelia
  • 0,5 dl Soijaa
  • 0,5 dl Riisiviinietikkaa
  • 0,25 dl Ruokosokeria
  • 2 kpl Kesäsipulin varsia
  • 1kpl Kananmuna
  • Mustia seesamisiemeniä

Valmistusohje

Laita kattilaan 2dl vettä, sokeri ja etikka. Pilko mukaan chili ja valkosipuli. Keitä lientä hieman kokoon. Lisää perunajauho kylmään tilkkaan vettä ja sekoita. Kaada perunajauhoseos nauhana liemeen ja keitä miedolla lämmöllä kunnes sakeutuu. Laita jättikatkaravut marinoitumaan kastikkeeseen.

Laita kattilaan soija ja riisiviinietikka. Laita mukaan hienonnettua chiliä ja valkosipulia. Lisää ruokosokeri. Keitä lientä ja lisää edellisen kohdan tapaan perunajauhoja, jos haluat kastikkeesta paksumman.

Leikkaa kuorittu avokado ja porkkana haluamaasi muotoon. Pilko myös retiisi ohuiksi kiekoiksi. Pilko kesäsipulin varsi ohuiksi renkaiksi. Marinoi kasviksia hieman sweetchili kastikkeella.

Laita riisinuudeli laakeaan astiaan ja kaada kiehuva vesi päälle. Anna hautua kannen alla muutama minuutti, kunnes kypsyvät. Mausta nuudelit teriyaki kastikkeella.

Keitä kananmunaa noin 7 minuuttia. Leikkaa puoliksi ja kasta teriyaki kastikkeeseen.

Paista hetken marinoituneet jättikatkaravut kuumassa öljyssä pannulla noin 3-4min, kunnes väri ja kypsyys kohtaavat.

Kokoa annos haluamallasi tavalla bentoboxiin ja koristele kesäsipulin varsilla ja mustilla seesamisiemenillä.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef