MasterChef: Hummeria ja kukkakaalia – Matin resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.
Ainekset
- 1 hummeri
- 2 kpl kukkakaalia
- 50 g enokisieniä
- 250 g voita
- 2,5 dl kermaa
- 1,5 dl maitoa
- 0,5 fenkoli
- 2 kpl shalottisipulia
- 2 dl valkoviiniä
- 2 tl korianterinsiemeniä
- 5 oksaa timjamia
- 3 oksaa rakuunaa
- 2 oksaa herneenversoa
- 2 rkl soijaa
- 2 dl kalalientä
- 1 rkl tomaattipyreetä
Valmistusohje
Hauduta pilkottu kukkakaali voissa ja maidossa kypsäksi. Aja tehosekoittimessa, mausta suolalla, vaniljalla ja sitruunamehulla. Siivilöi.
Vatkaa kuutioitu huoneenlämpöinen voi tilkkaan kiehuvaa vettä, mausta taimenenmädillä, kukkakaalin nupuilla ja sitruunamehulla.
Kuori keitetty hummeri, halkaise pyrstö ja hauduta lämpimäksi beaurre montessa. Lusikoi kastikke myös hummerin päälle.
Raasta kukkakaali hienoksi, mausta suolalla, oliiviöljyllä ja sitruunamehulla.
Kuullota hummerinkuoret, fenkoli, shalotti ja yrttejä voissa. Lisää tomaattia, valkoviiniä ja kalalientä. Kiehauta ja lisää kerma. Kiehauta vielä ja siivilöi. Laita sitruunamehulla ja suolalla maustettu keitto sifonipulloon ja paineista. Säilytä lämpimässä.
Lisää hummerinpyrstö lautaselle ja lisää marinoidut kukkakaalit. Lisää keitto viimeisenä ympärille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät