MasterChef: Hummeria ja kukkakaalia – Matin resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.
Ainekset
- 1 hummeri
- 2 kpl kukkakaalia
- 50 g enokisieniä
- 250 g voita
- 2,5 dl kermaa
- 1,5 dl maitoa
- 0,5 fenkoli
- 2 kpl shalottisipulia
- 2 dl valkoviiniä
- 2 tl korianterinsiemeniä
- 5 oksaa timjamia
- 3 oksaa rakuunaa
- 2 oksaa herneenversoa
- 2 rkl soijaa
- 2 dl kalalientä
- 1 rkl tomaattipyreetä
Valmistusohje
Hauduta pilkottu kukkakaali voissa ja maidossa kypsäksi. Aja tehosekoittimessa, mausta suolalla, vaniljalla ja sitruunamehulla. Siivilöi.
Vatkaa kuutioitu huoneenlämpöinen voi tilkkaan kiehuvaa vettä, mausta taimenenmädillä, kukkakaalin nupuilla ja sitruunamehulla.
Kuori keitetty hummeri, halkaise pyrstö ja hauduta lämpimäksi beaurre montessa. Lusikoi kastikke myös hummerin päälle.
Raasta kukkakaali hienoksi, mausta suolalla, oliiviöljyllä ja sitruunamehulla.
Kuullota hummerinkuoret, fenkoli, shalotti ja yrttejä voissa. Lisää tomaattia, valkoviiniä ja kalalientä. Kiehauta ja lisää kerma. Kiehauta vielä ja siivilöi. Laita sitruunamehulla ja suolalla maustettu keitto sifonipulloon ja paineista. Säilytä lämpimässä.
Lisää hummerinpyrstö lautaselle ja lisää marinoidut kukkakaalit. Lisää keitto viimeisenä ympärille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka