Katkarapu- ja kaprispäällysteiset uudet perunat
Uudet perunat maistellaan ihanien täytteiden kera. Kokeile kahta erilaista makuelämystä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset (n.30 kpl)
- 1 kg tasakokoisia uusia perunoita
Täyte 1
- (15 kpl)
- 1/2 prk kapriksia
- 2 kevätsipulin vartta
- 1/2 ruukku basilikaa
- 3/4 dl pinjansiemeniä
- 1/4 dl auringonkukansiemeniä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 4 tl (oliivi)öljyä
- 1 tl valkoista balsamiviinietikkaa
- 1 tl sinappia
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Täyte 2
- (15 kpl)
- 1/2 pieni punasipuli
- 3 rkl tuoretta tilliä
- 200 g katkaraputuorejuustoa
- 1 tl sitruunamehua
- 3 rkl mätitahnaa
- pieni ripaus rouhittua anista
Pinnalle
- 1/2 dl katkarapuja hyvin hienoksi hienonnettuna
Valmistusohje
Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta, anna jäähtyä ja puolita.
Täyte 1: Valuta ja hienonna kaprikset hyvin pieniksi. Hienonna kevätsipuli ja basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi täytteeksi. Päällystä perunat täytteellä.
Täyte 2: Kuori ja hienonna punasipulin puolikas hyvin hienoksi. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa perunat kahtia ja pursota täytettä puolikkaille. Lusikoi pinnalle hienonnettua katkarapua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"