Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Raparperisalsaa, pikkelöityä punakaali-porkkanasalaattia tortillan sisällä, Erikan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_03_annos_erika_kuva_juuli_aschan_sveins9832
MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 vartta raparperia
  • ½ keltasipuli
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ paprika
  • 1 chili
  • 1 rkl maissijauhoja
  • ¼ punakaali
  • 1 porkkana
  • ½ dl ruokosokeria
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • sitruunan mehua
  • 4 dl durumjauhoja
  • vettä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Kuori ja pilko raparperit ja sipulit, pilko paprika ja chili. Lisää raparperit, sipulit, paprika ja chili pannulle. Paista muutama minuutti, lisää 3 dl vettä. Lisää ruokalusikallinen ruokosokeria ja suurusta ruokalusikallisella maissijauhoja. 

Suikaloi punakaali ja porkkana. Kuori ja pilko salottisipuli. Kuumenna 2 dl vettä. Lisää kattilaan ruokalusikallinen väkiviinaetikkaa, laakerinlehdet, sipuli ja pippuria ja suolaa, sekä ½ dl ruokosokeria. Keitä 5 minuuttia. Siivilöi keitos punasipulien ja porkkanan päälle. Anna marinoitua.

Sekoita 4 dl durumjauhoja ja ripaus suolaa keskenään. Lisää 1 dl vettä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Annetaan taikinan hetki levätä. Pyöritä taikinasta lättyjä, jotka paistetaan kuumalla kuivalla pannulla. 

Kokoa annos lautaselle.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit