11.3.2014. Makuja-ohjelmassa kokkaa tällä viikolla Teresa Välimäki.

Kylmäsavulohilaatikko

  • 600 g kiinteää perunaa
  • 250-300 g kylmäsavulohta
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • parmesaaniraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria

pinnalle

  • parmesaaniraastetta
  • tuoretta tilliä

Inkiväärillä maustetut hölskykurkut

  • 1 pieni kurkku
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • ripaus suolaa
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Kylmäsavulohilaatikko:

Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Asettele puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle ja päälle kylmäsavulohiviipaleet sekä parmesaaniraastetta. Lisää loput perunat. Vatkaa kerma, Dijon-sinappi, hienonnettu tilli sekä sitruunan mehu ja kuori sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

Kaada kermaseos vuokaan. Ripottele pinnalle loput parmesaaniraasteesta sekä hienonnettu tilli. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna levähtää hetki folion alla.

Inkiväärillä maustetut hölskykurkut:

Pese ja viipaloi kurkku ja sekoita joukkoon muut ainekset. Hölskytä kannen alla maut sekaisin ja anna maustua vähintään 15 minuuttia. Tarjoile lohilaatikon kaverina.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!