Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmäsavulohilaatikko ja inkivääri-hölskykurkut

8:12img
Julkaistu 11.03.2014 07:36

11.3.2014. Makuja-ohjelmassa kokkaa tällä viikolla Teresa Välimäki.

Kylmäsavulohilaatikko

  • 600 g kiinteää perunaa
  • 250-300 g kylmäsavulohta
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • parmesaaniraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria

pinnalle

  • parmesaaniraastetta
  • tuoretta tilliä

Inkiväärillä maustetut hölskykurkut

  • 1 pieni kurkku
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • ripaus suolaa
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Kylmäsavulohilaatikko:

Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Asettele puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle ja päälle kylmäsavulohiviipaleet sekä parmesaaniraastetta. Lisää loput perunat. Vatkaa kerma, Dijon-sinappi, hienonnettu tilli sekä sitruunan mehu ja kuori sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

Kaada kermaseos vuokaan. Ripottele pinnalle loput parmesaaniraasteesta sekä hienonnettu tilli. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna levähtää hetki folion alla.

Inkiväärillä maustetut hölskykurkut:

Pese ja viipaloi kurkku ja sekoita joukkoon muut ainekset. Hölskytä kannen alla maut sekaisin ja anna maustua vähintään 15 minuuttia. Tarjoile lohilaatikon kaverina.

Tuoreimmat aiheesta

Lohilaatikko