Lohivoileipä

Tämä voileipä sopii aterian alkupalaksi tai illanistujaisten iloksi - snapsin kera, totta kai.

4 hengelle

  • 100 g kylmäsavulohta
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 pieni tillinippu
  • 2 sipulia
  • 3 kovaksikeitettyä munaa
  • 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 1 maustemitta muskottia raastettuna
  • 1 1/2 dl majoneesia
  • 2-3 rkl chilikastiketta
  • 1/2 dl kermaviiliä
  • suolaa
  • valkopippuria jauhettuna
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • voita paistamiseen
  • 4 rkl (n. 50 g) siianmätiä
  • tuoretta tilliä
  • 1 sitruuna lohkoina

Valmistusohje

1. Hienonna lohi, katkaravut, tilli, sipulit ja munat ja siirrä ainekset kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa sinappi, muskotti ja chilikastike.

2. Sekoita vähän kerrallaan majoneesiseos lohihakkeeseen. Lisää viimeiseksi kermaviili ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Paista leipäviipaleet voissa rapeiksi. Jaa tykkijunkkarin täyte lämpimille leiville. Nosta huipuksi reilu mätinokare ja koristele tillitupsuilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.