Sahramikeitto katkaravuilla
Tämä pehmeä keitto saa värinsä sahramista. Tämä on mukava tarjoilukeitto, jonka voi valmistella etukäteen ja tehdä valmiiksi juuri ennen tarjoilua. Tarjoile leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 g sahramia
- 3 rkl voita
- 1,2 l kalalientä
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa
- valkopippuria
- 1 tuore parsakaali
- 40 kuorittua katkarapua
Valmistusohje
1. Paista sahrami voissa. Keitä kalaliemi kerman kera. Sekoita sahrami ja liemi kullankeltaiseksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
2. Kuori katkaravut. Irrota parsakaali kimpuiksi. Keitä parsakaalikimput juuri ja juuri pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
3. Laita parsakaali ja katkaravut lämpimille, syville lautasille ja kaada sahramiliemi päälle. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka