Lohinyytit
Ravintolaillan tuntua kotiin ihanilla lohinyyteillä ja mädillä!
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 2 ohutta viipaletta kylmäsavulohta
- pala purjoa
- 40 g lohenmätiä
- 1 limetti
- tilliä
Kastike
- 1 dl sinappia
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa
- 1 rkl appelsiinimehua
- 1/2 dl öljyä
- tilliä
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Mittaa kulhoon kaikki muut aineet paitsi öljy ja tilli. Lisää viimeisenä öljy koko ajan vatkaten. Hienonna kastikkeen joukkoon tilliä. Irrota purjosta pala lehteä. Kasta lehti hetkeksi kiehuvaan veteen niin, että se pehmenee.
Tee lohiviipaleista pieniä rullia. Leikkaa purjosta ohuita nauhoja, joilla sidot lohirullat kiinni.
Annostele kastiketta ohuina nauhoina lautasille. Asettele lohinyytit osittain kastikkeen päälle. Koristele lautaset limettiviipaleilla, joille on aseteltu pieni nokare mätiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"