Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahtoleipä lohenmädin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun rapeaksi paahdettu leipä päällystetään katkaravuilla, majoneesilla ja lohenmädillä, syntyy yksi suosituimmista alkuruoista. Nopeaa ja herkullista.

4 annosta

  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 4 rkl kermaviiliä
  • 4 rkl majoneesia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää, ilman reunoja
  • 4 tl lohenmätiä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita majoneesi ja kermaviili, mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna katkaravut kevyesti ja sekoita majoneesiin.

2. Paahda leipäviipaleita hetki.

3. Annostele katkarapumajoneesi leipäviipaleille ja pane nokare mätiä jokaisen leivän päälle. Koristele hienonnetulla tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä