Paahtoleipä lohenmädin kera

Kun rapeaksi paahdettu leipä päällystetään katkaravuilla, majoneesilla ja lohenmädillä, syntyy yksi suosituimmista alkuruoista. Nopeaa ja herkullista.

4 annosta

  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 4 rkl kermaviiliä
  • 4 rkl majoneesia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää, ilman reunoja
  • 4 tl lohenmätiä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita majoneesi ja kermaviili, mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna katkaravut kevyesti ja sekoita majoneesiin.

2. Paahda leipäviipaleita hetki.

3. Annostele katkarapumajoneesi leipäviipaleille ja pane nokare mätiä jokaisen leivän päälle. Koristele hienonnetulla tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!