Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Wokattuja vihanneksia tofun ja nuudeleiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytä niitä vihanneksia ja nuudeleita, joista pidät eniten. Munanuudelit ja soijanuudelit tekevät helpoiten kylläiseksi. Marinoidun tofun voi vaihtaa fetajuustoon tai vaikkapa 2 dl keitettyjä soijapapuja. Seesaminsiemenet ovat oiva kalkkilisä ja antavat makua.

Neljälle

  • 1 iso lohko savoijinkaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso oranssi paprika
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 4 pientä kevätsipulia
  • 200 g marinoitua tofua
  • 250 g kiinalaisia munanuudeleita
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 2 limen mehu ja kuori
  • 3 rkl ruskeaa fariinia
  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • 2 rkl hienonnettuja korianterinvarsia
  • tuoreita korianterinlehtiä
  • seesaminsiemeniä
  • sweet chili -kastiketta tarjoiluun

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali hienosti, kuori ja viipaloi porkkanat, suikaloi paprika. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, viipaloi chili (ellet halua kovin tulista pataa, poista chilistä ensin siemenet ja väliseinämät). Paloittele sipulit viistosti ja kuutioi tofu.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, pidä lämpiminä. Sekoita rapsiöljy, limemehu ja ohut, vihreä, raastettu kuoriosa sekä fariini ja soija wokkikastikkeeksi. Kuumenna öljyä wokkipannulla tai isolla paistinpannulla. Wokkaa vihannekset erikseen: Ensin kaali, sitten porkkanat ja paprika valkosipulin, chilin ja sipulin sekä wokkikastikkeen kera, viimeiseksi tofu.

3. Kaada kaikki ainekset takaisin wokkiin ja kuumenna. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Jos haluat, voit sekoittaa nuudelit mukaan pannulle, ne voidaan myös tarjoilla erikseen. Sweet chili -kastike on maukas pöytämauste.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviswokki