Katkaravuilla täytettyä haukea
Jos haluat hauesta oikein täyteläisen, voit täyttää sen katkaravuilla.
Neljälle
- 1 hauki
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Katkarapukastike
- 500 g kuorimattomia katkarapuja
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 ½ dl katkarapulientä
- 1 dl valkoviiniä
- 2 munankeltuaista
- 1 ½ dl kermaa
- suolaa
- 1 tl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Katkarapukastike: Kuori katkaravut ja säästä ne. Laita kuoret kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi liemi. Paista voi ja jauhot toisessa kattilassa. Lisää liemi ja viini. Keitä muutama minuutti samalla sekoittaen. Vatkaa keltuaiset ja kerma, lisää seos kastikkeeseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja sitruunalla.
2. Leikkaa kalaan viillot molemmin puolin selkäruotoa, poista selkäruoto, pienet evät ja kylkiluut. Jätä pää ja pyrstö paikalleen. Laita kala auki taiteltuna voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
3. Kuumenna kastike ja lisää katkaravut. Täytä kala katkarapukastikkeella ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku