Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkaravuilla täytettyä haukea

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat hauesta oikein täyteläisen, voit täyttää sen katkaravuilla.

Neljälle

  • 1 hauki
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Katkarapukastike

  • 500 g kuorimattomia katkarapuja
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl katkarapulientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 munankeltuaista
  • 1 ½ dl kermaa
  • suolaa
  • 1 tl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Katkarapukastike: Kuori katkaravut ja säästä ne. Laita kuoret kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi liemi. Paista voi ja jauhot toisessa kattilassa. Lisää liemi ja viini. Keitä muutama minuutti samalla sekoittaen. Vatkaa keltuaiset ja kerma, lisää seos kastikkeeseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja sitruunalla.

2. Leikkaa kalaan viillot molemmin puolin selkäruotoa, poista selkäruoto, pienet evät ja kylkiluut. Jätä pää ja pyrstö paikalleen. Laita kala auki taiteltuna voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

3. Kuumenna kastike ja lisää katkaravut. Täytä kala katkarapukastikkeella ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala