Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalamurekepihvit katkarapukastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalamurekepihvit ovat herkullinen turskaruoka ja erittäin tavallinen ruokalaji Norjassa. Tarjoile pehmeän katkarapukastikkeen kera.

Neljälle

  • 400 g turskafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl chilikastiketta
  • 2 rkl kurkkurelissiä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl voita + voita paistamiseen
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl maitoa

Katkarapukastike

  • 400 g katkarapuja liemessä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl katkarapulientä (katkarapupurkista)
  • 2 ½ dl kalalientä (kuutiosta)
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja sekoita tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää suola, chilikastike, kurkkurelissi, vehnäjauhot ja voi. Purista mukaan valkosipuli, sekoita hyvin ja lisää maitoa jotta taikinan koostumuksesta tulee löysähkö.

2. Kuumenna voi paistinpannussa ja laita taikinaa suoraan pannuun. Muotoile pihvit ja paista vain muutama kerrallaan, n. 3 minuuttia molemmin puolin.

3. Katkarapukastike: Kaada katkarapupurkista liemi, mutta säästä se. Paista voita ja jauhoja, lisää katkarapu- ja kalalientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kiehua samalla sekoittaen muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, tilli ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää varovaisesti katkaravut, ja anna niiden vain lämmetä, ne eivät saa kiehua!

Tuoreimmat aiheesta

Kalamureke