Kalamurekepihvit katkarapukastikkeen kera
Kalamurekepihvit ovat herkullinen turskaruoka ja erittäin tavallinen ruokalaji Norjassa. Tarjoile pehmeän katkarapukastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 400 g turskafileetä
- 1 tl suolaa
- 1 dl chilikastiketta
- 2 rkl kurkkurelissiä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl voita + voita paistamiseen
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl maitoa
Katkarapukastike
- 400 g katkarapuja liemessä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl katkarapulientä (katkarapupurkista)
- 2 ½ dl kalalientä (kuutiosta)
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 1 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- keitettyjä vihanneksia
Valmistusohje
1. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja sekoita tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää suola, chilikastike, kurkkurelissi, vehnäjauhot ja voi. Purista mukaan valkosipuli, sekoita hyvin ja lisää maitoa jotta taikinan koostumuksesta tulee löysähkö.
2. Kuumenna voi paistinpannussa ja laita taikinaa suoraan pannuun. Muotoile pihvit ja paista vain muutama kerrallaan, n. 3 minuuttia molemmin puolin.
3. Katkarapukastike: Kaada katkarapupurkista liemi, mutta säästä se. Paista voita ja jauhoja, lisää katkarapu- ja kalalientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kiehua samalla sekoittaen muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, tilli ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää varovaisesti katkaravut, ja anna niiden vain lämmetä, ne eivät saa kiehua!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa