Turskaa ja simpukoita
Turskafilee maistuu parhaimmalta, jos sen valmistaa nahan kera. Tässä kala saa seurakseen simpukoita ja vihreää kastiketta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g turskafileetä nahalla
- 1 l vettä
- 1 rkl suolaa
- n.
- 1 kg sinisimpukoita
Vihreä kastike
- 150 g hienonnettua pakastepinaattia
- 2 dl ranskankermaa
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
- ½ dl hienonnettua tilliä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Laita kala kalakattilaan ritilällä. Kaada päälle vettä, niin että kala juuri ja juuri peittyy, ripottele päälle suola. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto huolellisesti. Hauduta kalaa kannen alla n. 20 minuuttia tai kunnes kalanliha näyttää valkealta ja läpinäkymättömältä.
2. Harjaa ja huuhdo simpukat, heitä pois ne jotka eivät avaudu, kun niitä kopauttaa. Laita simpukat suureen kattilaan, jonka pohjalla on vettä. Keitä kannen alla n. 5 minuuttia. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
3. Sulata pinaatti. Sekoita pinaatti, ranskankerma, ruohosipuli ja tilli, soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kastiketta ”peiliksi” lautasille ja aseta kalat ja simpukat päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka