Kätketyt persikat
Maailman maukkain hedelmäpiiras löytyy edelleen Nora Ephronin kirjasta Heartburn, joka joillekin kielille on käännetty nimekkeellä ”Tie miehen sydämestä”. Hän leipoo piiraansa persikasta, mutta sen voi myös valmistaa nektariineista tai luumuista.
Neljälle
- 3 ¼ dl jauhoja
- ½ tl suolaa
- 115 g voita
- 2 rkl ranskankermaa
Täyte
- 3-4 persikkaa
- 3 munankeltuaista
- 2 dl sokeria
- 2 rkl jauhoja
- ¼ dl ranskankermaa
Valmistusohje
1. Nypi piirastaikinan ainekset yhteen tai sekoita monitoimikoneessa niin että siitä juuri ja juuri muodostuu pallo.
2. Painele taikina piirasvuokaan ja laita kylmään hetkeksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja esipaista piiraskuorta 10 minuuttia.
3. Viipaloi sillä aikaa hedelmät ohuiksi lohkoiksi. Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Vatkaa muut ainekset sileäksi kastikkeeksi.
4. Laita hedelmäpalat kauniisti vuokaan ja kaada seos päälle.
5. Paista uunissa 35 minuuttia, alumiinifoliolla peitettynä. Paista sitten vielä 10 minuuttia ilman foliota. Tarjoile haaleana jäätelön tai kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka