Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Luumupiiras viinimarjahyytelöllä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Onni on saada kokonainen pussi luumuja anteliailta ystäviltä, joilla on luumupuu puutarhassa, ja saada valmistaa ihana syyspiiras viikonlopuksi!

6-8 palaan

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 munankeltuainen

Täyte

  • 16-20 luumua
  • kidesokeria
  • 1 dl punaviinimarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Sekoita voi, tomusokeri ja jauhot, lisää keltuainen ja työstä taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

3. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka, pistele pohja. Kääri reunalle foliosuikale. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia, poista folio.

4. Laita vuokaan puolikkaita luumuja, joista olet poistanut kivet. Sokeroi maun mukaan.

5. Paista kypsäksi 20 minuuttia. Sulata hyytelö, vatkaa sileäksi ja lusikoi valmiille piiraalle.

Tuoreimmat aiheesta

Luumupiirakka