Sienigratinoitua sianniskaa
Pitkä aika vielä sienisesonkiin? Ei hätää, purkeista löytyy monenlaisia sieniä ja jopa valmista muhennosta.Pienellä lisämausteutuksella ovat erinomaisia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 isoa viipaletta sianniskaa
- suolaa, pippuria, paprikajauhetta
- 1 purkki sienimuhennosta
- 2 rkl kermaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 75 g juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Mausta lihaviipaleet suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Paista ne pannulla molemmilta puolilta ja siirrä uunivuokaan.
2. Sekoita sienimuhennokseen kermaa ja rakuunaa ja levitä lihaviipaleille.
3. Ripota päälle juustoraaste ja puuteroi vielä paprikajauheella. Gratinoi, kunnes juusto saa väriä, 10-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka