Lampaanpaisti pääsiäiseksi

Tämä on ihana paisti pääsiäispyhinä, mutta luultavasti ateria muistetaan kastikkeesta. Se on fantastisen maukas.

Kahdeksalle

  • 1 lampaanpaisti, noin 2 ½ kg
  • 5-6 anjovisfileetä
  • 2 tl rosmariinia
  • suolaa ja pippuria
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl viinietikkaa
  • 50 g margariinia, sulatettuna
  • 3 dl lientä kuutiosta
  • 2 dl kuohukermaa
  • arrowjuurta
  • soijaa

Lisukkeeksi

  • grillattuja tomaatteja
  • raakapaistettuja perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta liha joka puolelta suolalla ja pippurilla. Muussaa anjovisfileet ja levitä muusi lihan päälle. Laita paisti uunipannuun tai uunivuokaan, pistä siihen paistolämpömittari. Ripottele päälle rosmariinia ja kaada päälle sula margariini.

2. Laita paisti uunin alatasolle. Kuumenna viini ja viinietikka kattilassa. Valele paistia seoksella tasaisin väliajoin. Paista kunnes sisälämpötila on 62-65 astetta.

3. Ota paisti vuoasta. Vatkaa pannu/vuoka liemellä ja siivilöi liemi kattilaan. Lisää kerma ja keitä kokoon ilman kantta kunnes jäljellä on puolet. Suurusta arrowjuurella, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Mausta soijalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!