Lampaanpaisti pääsiäiseksi
Tämä on ihana paisti pääsiäispyhinä, mutta luultavasti ateria muistetaan kastikkeesta. Se on fantastisen maukas.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 1 lampaanpaisti, noin 2 ½ kg
- 5-6 anjovisfileetä
- 2 tl rosmariinia
- suolaa ja pippuria
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- ½ dl viinietikkaa
- 50 g margariinia, sulatettuna
- 3 dl lientä kuutiosta
- 2 dl kuohukermaa
- arrowjuurta
- soijaa
Lisukkeeksi
- grillattuja tomaatteja
- raakapaistettuja perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta liha joka puolelta suolalla ja pippurilla. Muussaa anjovisfileet ja levitä muusi lihan päälle. Laita paisti uunipannuun tai uunivuokaan, pistä siihen paistolämpömittari. Ripottele päälle rosmariinia ja kaada päälle sula margariini.
2. Laita paisti uunin alatasolle. Kuumenna viini ja viinietikka kattilassa. Valele paistia seoksella tasaisin väliajoin. Paista kunnes sisälämpötila on 62-65 astetta.
3. Ota paisti vuoasta. Vatkaa pannu/vuoka liemellä ja siivilöi liemi kattilaan. Lisää kerma ja keitä kokoon ilman kantta kunnes jäljellä on puolet. Suurusta arrowjuurella, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Mausta soijalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka