Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keisarinnajäätelö

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tavallinen vaniljajäätelö muuntuu hetkessä juhlavaksi herkuksi. Anna rusinoiden maustua punssissa vuorokauden ajan. Pakasta keisarinjäätelö kolme tuntia ennen tarjoilua.

6 annosta

  • 100 g kivettömiä rusinoita
  • 1 dl punssia
  • 50 g kuorittuja manteleita
  • 85 g tummaa taloussuklaata
  • 5 dl vaniljakermajäätelöä
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Pane rusinat tiiviiseen purkkiin, kaada päälle punssi ja sulje kansi. Anna rusinoiden maustua huoneenlämmössä vähintään vuorokauden ajan.

2. Rouhi mantelit ja taloussuklaa. Ota jäätelö pakastimesta, leikkaa pieniksi paloiksi ja pane palat kulhoon suklaa-mantelirouheen kanssa. Lisää punssi-rusinaseos ja sekoita huolella jäätelöön. On tärkeää, ettei jäätelö sula, vaan ainoastaan pehmenee. Kaada seos nopeasti vuokaan ja pane pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi ennen tarjoilua.

3. Jäätelö irtoaa vuoasta, kun kastat vuoan hetkeksi kuumaan veteen. Kumoa tarjoiluvadille. Tarjoa kermavaahdon kera.

Tuoreimmat aiheesta

Maustettu jäätelö