Puolukkajäädyke mandariinilohkojen kera
Tämä menestysjälkiruoka odottelee rauhassa pakastimessa sillä aikaa kun vieraat nauttivat päivällistä. Vaihtele koristelua kauden mukaan ja tarjoile rapeiden pikkuleipien kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 1 dl tomusokeria
- 1 dl vettä
- 4 munankeltuaista
- 2 dl kevyesti sokeroitua puolukkahilloa
- hieman sitruunamehua
- 5 dl kuohukermaa
- mandariinilohkoja tarjoiluun
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri, vesi ja keltuaiset paksupohjaisessa kattilassa ja kuumenna hitaasti paksuksi, kiiltäväksi seokseksi samalla koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja kääntele mukaan puolukkahillo ja hieman sitruunamehua. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan jäähtyneeseen kreemiin.
3. Kaada seos vedellä huuhdeltuun rengasvuokaan. Peitä muovikelmulla ja laita vuoka pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kumoa jäädyke vadille, irrota vuoka ja koristele jäädyke mandariininlohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku