Keitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliä

Tämä ruoka täytyy tehdä äärituoreesta, vastapyydetystä turskasta. Se, joka niin haluaa, tarjotkoon vastaraastettua piparjuurta perunoiden ohella lisäkkeeksi.

Neljälle

  • 700 g pyyntituoretta turskanselkää
  • 1 nippu tilliä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 100 g voita
  • 225 g kuorittuja katkarapuja
  • 4 kovaksikeitettyä munaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • (tuoretta piparjuuriraastetta)

Valmistusohje

1. Irrota tillintupsut ja silppua ne. Säästä pari vartta. Leikkaa turska 4 annospalaan. Puolita katkaravut. Kuori munat ja kuutioi ne.

2. Aseta turskanpalat ahtaasti isoon kattilaan. Lisää suola ja vettä, niin että kalapalat peittyvät, lisää myös tillinvarret. Sulje kansi ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna kalan poreilla varovasti 4-8 minuuttia riippuen kalapalojen paksuudesta.

3. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää katkaravut, munapalat ja tillisilppu. Anna kaiken kuumentua, noin minuutin ajan. Sekoita varovasti. Nosta kalapalat reikäkauhalla ja jaa ne lämpimille lautasille. Lusikoi päälle katkarapuseosta ja tarjoile heti keitettyjen perunoiden ja mahdollisesti piparjuuriraasteen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.