Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tavallinen pohjoismainen turska aasialaisin maustein on raju yhdistelmä. Kalan pitää marinoitua vähintään 5 tuntia tai yön yli. Turska voidaan vaihtaa muuhunkin kiinteään, vaaleaan kalaan, kuten koljaan, kuhaan tai ahveneen.

Neljälle

  • 600 g tuoretta turskafileetä
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kiinalaista soijaa
  • 4 limettiä
  • ½ dl hunajaa
  • ½ dl kuivaa sherryä
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • wokattuja vihanneksia

Valmistusohje

1. Raasta inkivääri ja purista valkosipulinkynnet ja limetit. Sekoita ne hyvin soijan ja hunajan kanssa marinadiksi. Pane kalafileet marinadiin ja anna olla vähintään 5 tuntia jääkaapissa. Kääntele muutaman kerran.

2. Ota kalafileet marinadista ja kuivaa hyvin. Säästä marinadi. Paista fileet kullankeltaisiksi voissa miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia puoleltaan.

3. Keitä marinadi ja lisää sherry. Sen jälkeen anna kastikkeen vain kiehahtaa kerran, ettei sherryn hieno aromi haihdu. Yritä saada kastike ja kalafileet valmiiksi yhtä aikaa. Tarjoile keitetyn riisin ja mielellään wokattujen kasvisten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa