Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa

Tavallinen pohjoismainen turska aasialaisin maustein on raju yhdistelmä. Kalan pitää marinoitua vähintään 5 tuntia tai yön yli. Turska voidaan vaihtaa muuhunkin kiinteään, vaaleaan kalaan, kuten koljaan, kuhaan tai ahveneen.

Neljälle

  • 600 g tuoretta turskafileetä
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kiinalaista soijaa
  • 4 limettiä
  • ½ dl hunajaa
  • ½ dl kuivaa sherryä
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • wokattuja vihanneksia

Valmistusohje

1. Raasta inkivääri ja purista valkosipulinkynnet ja limetit. Sekoita ne hyvin soijan ja hunajan kanssa marinadiksi. Pane kalafileet marinadiin ja anna olla vähintään 5 tuntia jääkaapissa. Kääntele muutaman kerran.

2. Ota kalafileet marinadista ja kuivaa hyvin. Säästä marinadi. Paista fileet kullankeltaisiksi voissa miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia puoleltaan.

3. Keitä marinadi ja lisää sherry. Sen jälkeen anna kastikkeen vain kiehahtaa kerran, ettei sherryn hieno aromi haihdu. Yritä saada kastike ja kalafileet valmiiksi yhtä aikaa. Tarjoile keitetyn riisin ja mielellään wokattujen kasvisten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!