Täytetyt kirjolohet

Yllätä perhe tai vieraat tällä näyttävällä ja maistuvalla lohiruoalla, joka näyttää monimutkaisemmalta valmistaa kuin mitä se todellisuudessa on. Vihreä, kalanruotokuvioinen täyte tekee ruoasta juhlavan ja antaa lohelle pikantin maun.

4 annosta

  • 4-5 taimenta tai kirjolohta, yhteensä noin 2 kg
  • 1 edellispäiväinen vaalea leipä (1 litra murennettuna)
  • 1 nippu persiljaa
  • 3 salottisipulia
  • 350 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 munankeltuaista
  • suolaa ja pippuria
  • 1-2 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suomusta kalat ja perkaa ne selkäpuolelta: leikkaa pitkä viilto selkäruodon molemmin puolin ja irrota selkäruoto. Poista myös pienet evät ja kylkiruodot. Jätä pää ja pyrstö paikalleen. Pane lohet isoon, voideltuun uunivuokaan viiltopuoli ylöspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Hienonna persilja ja murenna leipä. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi pienessä määrässä voita ja sekoita joukkoon murennettu leipä ja hienonnettu persilja. Leikkaa voista juustohöylällä ohuita lastuja ja lisää ne leipä-sipuliseokseen. Sekoita joukkoon munankeltuaiset ja maustaa suolalla ja pippurilla.

3. Lusikoi täyte kalojen keskelle ja levitä veitsellä. Kaada viini uunivuokaan ja kypsennä kaloja uunissa 12-15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.