Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keltainen kalakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kauniinvärinen ja maukas kalakeitto on muutenkin jo ruokaisaa, mutta kun tarjoat sopan kanssa vielä rapeita katkarapuleipiä, ruokailijoiden masut ovat pullollaan.

Neljälle

  • 200 g kiinteälihaista, valkoista kalafileetä
  • 200 g katkarapuja kuorineen
  • 1 sipuli
  • 2 perunaa
  • 1 fenkolikerä
  • 1 porkkana
  • 1 l kalalientä
  • 1 rkl voita
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1/4 g sahramia (½ pakettia)
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • tilliä

Rapeat katkarapuleivät

  • 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • katkarapujuustoa tuubissa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Puhdista ja kuutioi fenkoli. Kuori perunat ja porkkana ja kuutioi nekin. Laita pienityt ainekset kattilaan. Kaada päälle kalaliemi ja lisää tomaattipyree ja sahrami. Kiehauta ja keittele hiljaa 20 minuuttia.

2. Kuori katkaravut. Anna kalan sulaa puolittain ja leikkaa se kuutioiksi. Lisää kalakuutiot keitokseen ja kypsytä ne. Sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua ja lisää katkaravut soppaan.

3. Rapeat katkarapuleivät: Levitä neljälle leipäviipaleelle katkarapujuustoa. Paina niiden päälle loput viipaleet kanneksi. Paista leipiä varovasti voissa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperilla. Halkaise ne vinottain kolmioiksi ja tarjoile keiton kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto