Turskafileetä ja katkarapuja foliossa
Näin näppärästi valmistuu herkullinen kala-ateria. Sen voi valmistaa grillillä, uunissa tai kattilassa kiehuvien perunoiden päällä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- pala uuninkestävää foliota
- 600 g turskafileitä
- 250 g tuoretta pinaattia
- 16 kuorittua katkarapua
- 1 paprika
- 4 rkl voita
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- tilliä ja sitruunaa
Valmistusohje
1. Aseta foliopalan päälle tuoreita pinaatinlehtiä, niissä saa mielellään olla hieman huuhteluvettä. Lisää kalaa, katkarapuja ja paprikasuikaleita. Päällimmäiseksi nokare voita, suolaa ja pippuria.
2. Sulje foliopala paketiksi ja aseta grillille, uuniin tai kiehuvien perunoiden päälle. Kala kypsyy 10-15 minuutissa riippuen siitä, missä ja miten se valmistetaan. Tarkista pakettiin kurkistamalla, onko kala valkoista ja viipaleista.
3. Tilli ja sitruuna ovat kalan kauniita ja herkullisia seuralaisia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras