Keitettyjä vahapapuja piparjuurivoilla
Vahapavut tulee keittää täysin pehmeiksi, muuten ne maistuvat hieman kitkeriltä. Tarjoile itsetehdyn piparjuurivoin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g vahapapuja
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
Piparjuurivoi
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 1 rkl raastettua piparjuurta
- suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita voi pehmeäksi, sekoita mukaan piparjuuri ja suola.
2. Poista pavuista kannat, kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Lisää pavut, kuumenna taas kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes pavut ovat juuri pehmenneet täysin, 10-12 minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta pavut lävikössä.
3. Tarjoile pavut piparjuurivoin ja hiutalesuolan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa