Keitettyjä vahapapuja piparjuurivoilla

Vahapavut tulee keittää täysin pehmeiksi, muuten ne maistuvat hieman kitkeriltä. Tarjoile itsetehdyn piparjuurivoin kera.

Neljälle

  • 300 g vahapapuja
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa

Piparjuurivoi

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita voi pehmeäksi, sekoita mukaan piparjuuri ja suola.

2. Poista pavuista kannat, kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Lisää pavut, kuumenna taas kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes pavut ovat juuri pehmenneet täysin, 10-12 minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta pavut lävikössä.

3. Tarjoile pavut piparjuurivoin ja hiutalesuolan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!