Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyjä vahapapuja piparjuurivoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vahapavut tulee keittää täysin pehmeiksi, muuten ne maistuvat hieman kitkeriltä. Tarjoile itsetehdyn piparjuurivoin kera.

Neljälle

  • 300 g vahapapuja
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa

Piparjuurivoi

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita voi pehmeäksi, sekoita mukaan piparjuuri ja suola.

2. Poista pavuista kannat, kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Lisää pavut, kuumenna taas kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes pavut ovat juuri pehmenneet täysin, 10-12 minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta pavut lävikössä.

3. Tarjoile pavut piparjuurivoin ja hiutalesuolan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Pavut