Keitetyt pavut
Pavut ovat erinomaista joulunajan ruokaa vaikkapa rapeaksi paistetun sianlihan lisänä. Jos keitinliemi ei sakeudu itsestään papujen kypsyessä, voit suurustaa keitinliemen kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla vehnä- tai perunajauhoilla. Liota kuivattuja papuja yön yli ennen keittämistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 350 g kuivattuja ruskeita papuja (noin 4 dl)
- 1 1/4 litraa vettä
- 3 rkl siirappia
- 3 rkl väkiviinietikkaa
- 1½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhtele pavut ja liota vedessä yön yli, noin kahdeksan tuntia.
2. Kaada liuotusvesi pois ja pane pavut kattilaan. Lisää kattilaan suolalla maustettua vettä, kunnes veden pinta on pari senttiä papujen yläpuolella. Hauduta pavut pehmeiksi kannen alla, vähintään 1½-2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä.
3. Mausta siirapilla ja etikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsapiirakka
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti