Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetyt pavut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pavut ovat erinomaista joulunajan ruokaa vaikkapa rapeaksi paistetun sianlihan lisänä. Jos keitinliemi ei sakeudu itsestään papujen kypsyessä, voit suurustaa keitinliemen kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla vehnä- tai perunajauhoilla. Liota kuivattuja papuja yön yli ennen keittämistä.

4 annosta

  • 350 g kuivattuja ruskeita papuja (noin 4 dl)
  • 1 1/4 litraa vettä
  • 3 rkl siirappia
  • 3 rkl väkiviinietikkaa
  • 1½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele pavut ja liota vedessä yön yli, noin kahdeksan tuntia.

2. Kaada liuotusvesi pois ja pane pavut kattilaan. Lisää kattilaan suolalla maustettua vettä, kunnes veden pinta on pari senttiä papujen yläpuolella. Hauduta pavut pehmeiksi kannen alla, vähintään 1½-2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä.

3. Mausta siirapilla ja etikalla.

Tuoreimmat aiheesta

Pavut