Keitetyt pavut
Pavut ovat erinomaista joulunajan ruokaa vaikkapa rapeaksi paistetun sianlihan lisänä. Jos keitinliemi ei sakeudu itsestään papujen kypsyessä, voit suurustaa keitinliemen kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla vehnä- tai perunajauhoilla. Liota kuivattuja papuja yön yli ennen keittämistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 350 g kuivattuja ruskeita papuja (noin 4 dl)
- 1 1/4 litraa vettä
- 3 rkl siirappia
- 3 rkl väkiviinietikkaa
- 1½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhtele pavut ja liota vedessä yön yli, noin kahdeksan tuntia.
2. Kaada liuotusvesi pois ja pane pavut kattilaan. Lisää kattilaan suolalla maustettua vettä, kunnes veden pinta on pari senttiä papujen yläpuolella. Hauduta pavut pehmeiksi kannen alla, vähintään 1½-2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä.
3. Mausta siirapilla ja etikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa