Pasta-papukeitto
Tämä resepti on peräisin Val dAosta, Italian Alpeilta. Sen mehevä ja vahva maku on parhaimmillaan kylmänä talvipäivänä. Tarveaineet eivät monta senttiä maksa ja reseptin määrät voi helposti moninkertaistaa. Eiköhän olisi varsinaisen keittojuhlan aika!
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 dl kuivattuja ruskeita papuja
- 2 dl valinnaista pastaa
- 1 1/4 litraa kasvislientä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkyttä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Liuota papuja yön yli.
2. Kuori sipuli ja valkosipuli. Huuhdo pavut ja keitä niitä kasvisliemessä yhdessä kokonaisen sipulin ja valkosipulin kanssa 1½-2 tunnin ajan, kunnes pavut ovat pehmeitä. Poimi sipulit pois.
3. Keitä pavut lähes kypsiksi. Pane joukkoon pasta ja jatka keittämistä, kunnes se on kypsää. Mausta suolalla ja vastarouhitulla pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsapiirakka
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti