Papusalaatti ja sosekeitto
Julkaistu
Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistuu herkullinen ja terveellinen kasvisruoka, jossa on käytetty pääosin papuja. Pavut ovat loistava proteiinien, vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Ne ovat kasvisruoassa hyvä pääraaka-aine.
2 annosta
Papusalaatti
- 500 g erilaisia palkokasveja (härkäpapua, mustaa papua jne.)
- 1 rasia mix-salaattia
- oliiviöljyä
Sosekeitto
- 300 g pakastepapuja
- 4 dl kanalientä
- 1 tl intiaanisokeria
- suolaa ja valkopippuria myllystä
Valmistusohje
Laita kaikki keiton ainesosat kattilaan. Anna kiehahtaa noin 4 min ajan.
Soseuta tehosekoittimessa tai sauvalla hienoksi keitoksi.
Paista papusekoitus paistinpannulla oliiviöljyssä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita pavut ja salaatti. Tarjoile keiton päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"