Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Papusalaatti ja sosekeitto

ÄLÄ KÄYTÄ! DK03-Ruoka07-PapusalaattiHernesosekeitto
Julkaistu 26.10.2016 09:48

MTV LIFESTYLE

Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistuu herkullinen ja terveellinen kasvisruoka, jossa on käytetty pääosin papuja. Pavut ovat loistava proteiinien, vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Ne ovat kasvisruoassa hyvä pääraaka-aine.

2 annosta

    Papusalaatti

    • 500 g erilaisia palkokasveja (härkäpapua, mustaa papua jne.)
    • 1 rasia mix-salaattia
    • oliiviöljyä

    Sosekeitto

    • 300 g pakastepapuja
    • 4 dl kanalientä
    • 1 tl intiaanisokeria
    • suolaa ja valkopippuria myllystä

    Valmistusohje

    Laita kaikki keiton ainesosat kattilaan. Anna kiehahtaa noin 4 min ajan.

    Soseuta tehosekoittimessa tai sauvalla hienoksi keitoksi.

    Paista papusekoitus paistinpannulla oliiviöljyssä.

    Mausta suolalla ja pippurilla.

    Sekoita pavut ja salaatti. Tarjoile keiton päällä. 

    Tuoreimmat aiheesta

    Pavut