Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyjä vahapapuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Loppukesästä on vahapapujen aika. Kaikista maukkaimpia ne ovat niin yksinkertaisesti valmistettuina kuin mahdollista.

Neljälle

  • 300 g vahapapuja
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl hienonnettua keltasipulia
  • hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Poista kannat pavuista, kuumenna vettä ja suolaa kiehuvaksi, lisää pavut. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja keitä papuja kunnes ne ovat juuri pehmentyneet, n. 10-12 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja persilja. Valuta pavut lävikössä.

3. Laita pavut takaisin tyhjään kattilaan ja lisää voi. Tarjoile lämpimältä vadilta sipulin ja persiljan kera. Ripottele päälle hiutalesuolaa.

Tuoreimmat aiheesta

Pavut