Keitettyjä vahapapuja
Julkaistu
Loppukesästä on vahapapujen aika. Kaikista maukkaimpia ne ovat niin yksinkertaisesti valmistettuina kuin mahdollista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 300 g vahapapuja
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voita
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl hienonnettua keltasipulia
- hiutalesuolaa
Valmistusohje
1. Poista kannat pavuista, kuumenna vettä ja suolaa kiehuvaksi, lisää pavut. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja keitä papuja kunnes ne ovat juuri pehmentyneet, n. 10-12 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja persilja. Valuta pavut lävikössä.
3. Laita pavut takaisin tyhjään kattilaan ja lisää voi. Tarjoile lämpimältä vadilta sipulin ja persiljan kera. Ripottele päälle hiutalesuolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"