Valkoiset pavut italialaisittain
Tämä papuruoka saa tunnusomaisen makunsa hautuessaan hyvin hitaasti miedolla lämmöllä vesihauteessa. Italialaisessa alkuperäisohjeessa pavut keitetään ruukussa tulisijan reunalla. Tarjoa pavut lampaan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- ½ kg isoja, valkoisia papuja
- 1 iso persiljanippu
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 100g voita
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- alumiinifoliota
Valmistusohje
1. Liota papuja vedessä yön yli. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna persilja ja sulata voi. Kaada liuotusvesi pois ja pane pavut uuninkestävään vuokaa sipulin, valkosipulinkynsien ja persiljan kanssa. Lisää voi, suola ja ripaus vastajauhettua mustapippuria. Sekoita hyvin.
2. Lisää vuokaan niin paljon vettä, että pavut juuri ja juuri peittyvät. Tee alumiinifoliosta vuokaan tiivis kansi. Pane vuoka isoon, kuumalla vedellä täytettyyn kattilaan.
3. Lisää kattilaan vettä sitä mukaa kuin sitä haihtuu. Hauduta vuokaa poreilevassa vesihauteessa 2½ tuntia. Jäähdytä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"