Nieriää ja risottoa ravintola Smörin tapaan
Keltainen pääruoka turkulaisravintola Smörin tapaan Kokeile myös vihreää alkuruokaa ja mustaa jälkiruokaa!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Nieriä
- 2 nieriäfileetä
- suolaa
- musta pippuria
Sahramiliemi
- 6 dl kalalientä
- 1 ps sahramia
- 1 tl sokeria
- 2 rakuunan oksaa
- 2 tl vaaleaa balsamietikkaa
- suolaa
Porkkanapyree
- 6 kpl keltaisia porkkanoita
- 1 sipuli
- 75 g voita
- suolaa
Porkkanatanko
- 5 kpl keltaisia porkkanoita
- 1 tl viinietikkaa
- 1 tl sokeria
- suolaa
- nokare voita
Sitruunaruohokastike
- 1 tl currya
- 25 g voita
- 2 dl kermaa
- 3 dl kanalientä
- 1 tl sokeria
- 4 kpl sitruunaruohoa
- pieni pala inkivääriä
- 3 limetin lehteä
- puolikkaan sitruunan mehu
- suolaa
Tomaattirisotto
- 3 dl risottoriisiä
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 6 keltaista tomaattia
- 7 dl kanalientä
- 4 rakuunan oksaa
- 50 g voita
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- suolaa
- musta pippuria
- puolikkaan sitruunan mehu
Valmistusohje
Nieriä: Suolaa ja pippuroi nieriät noin tunti ennen kypsennystä.
Liemi: Kiehauta ja anna maustua 15 minuuttia kelmulla peitettynä. Kuumenna höyryäväksi ja nosta pois liedeltä.
Laita nieriäfileet liemeen ja anna kypsyä 5 minuuttia. Nosta paperin päälle ennen esille laittamista.
Pyree: Kuullota hienonnettu sipuli. Lisää porkkanat ja keitä kypsäksi vedessä. Siivilöi ja soseuta sipuli, porkkanat ja voi hienoksi tehosekoittimella. Mausta suolalla.
Tanko: Kuori porkkanat ja leikkaa 3 cm:n paloiksi. Leikkaa omenaporalla tankoja. Säästä ylijäävä osa ja mehusta mehulingolla. Siivilöi ja mausta sokerilla, etikalla, suolalla sekä voilla. Keitä porkkanatangot mehussa kypsiksi.
Kastike: Kuullota currya ja hienonnettua sitruunaruohoa voissa pari minuuttia. Lisää loput aineet ja keitä hiljalleen kunnes sakenee. Mausta suolalla ja siivilöi.
Risotto: Tee ristiviilto tomaattien kuoreen ja kasta ne kiehuvaan veteen 5 sekunniksi. Laita välittömästi jääveteen. Kuori ja poista tomaattien kanta sekä siemenet. Kuutioi.
Kuullota hienonnetut sipulit oliiviöljyssä, lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää puolet kanaliemestä ja hauduta hiljalleen kunnes neste on hävinnyt. Lisää loppu kanaliemi ja hauduta sopivan kypsäksi (al dente). Lisää voi, oliiviöljy ja parmesaaniraaste. Sekoita voimakkaasti nuolijalla kunnes on sakeaa. Lisää tomaattikuutiot ja mausta sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka