Rouille
Rouille on ranskalainen seos, jota tarjoillaan seisovassa pöydässä tai leivän päälle. Rouille on myös miltei pakollinen lisuke ranskalaiselle kalakeitolle.
Neljälle
- 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 2 munankeltuaista
- 1 punainen piri piri
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- ¼ g sahramia
Valmistusohje
1. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja laita viipaleet likoamaan 5 minuutiksi tilkkaan vettä. Purista leivistä liika vesi pois. Laita liotettu leipä, keltuaiset ja puristettu valkosipuli kulhoon tai monitoimikoneeseen.
2. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Lisää leipäseokseen. Sekoita monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Liuota sahrami kuumaan vesitilkkaan.
3. Lisää oliiviöljy tippa kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta paprikajauheella, sahramilla ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka