Kermainen äyriäistoast
Tämä ruokalaji on helppo valmistaa – ja vielä helpompi syödä! Valitse niitä äyriäisiä, joita haluat. Tuorejuuston, kovan juuston ja tillin yhdistelmä on kuitenkin pakollinen osa näiden maukkaiden suupalojen osana. Voit käyttää esimerkiksi katkarapuja, taskurapuja ja hummeria tähän toastiin, mielellään kaikkia kolmea!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 160 g puhdistettuja, keitettyjä äyriäisiä
- 150 g philadelphiajuustoa
- 1 ½ dl raastettua cheddarjuustoa
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ½ dl hienonnettua tilliä
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Ota voi esiin hyvissä ajoin niin että se ehtii lämmetä huonelämpöiseksi ennen toastin paistamista. Paloittele äyriäiset pienemmiksi paloiksi. Sekoita tuorejuusto ja juustoraaste, kääntele mukaan äyriäiset, tilli, ruohosipuli ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Levitä seos neljälle leipäviipaleelle ja laita toiset leipäviipaleet päälle. Levitä ohut kerros voita toastin päälle ja alle.
3. Paista leipiä kuivassa pannussa, mieluiten teflonpannussa, keskilämmöllä. Molempien puolien tulee saada kaunis väri. Leikkaa paistetut toastit kolmioiksi tai pitkulaisiksi paloiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku