Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kermainen äyriäistoast

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji on helppo valmistaa – ja vielä helpompi syödä! Valitse niitä äyriäisiä, joita haluat. Tuorejuuston, kovan juuston ja tillin yhdistelmä on kuitenkin pakollinen osa näiden maukkaiden suupalojen osana. Voit käyttää esimerkiksi katkarapuja, taskurapuja ja hummeria tähän toastiin, mielellään kaikkia kolmea!

Neljälle

  • 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 160 g puhdistettuja, keitettyjä äyriäisiä
  • 150 g philadelphiajuustoa
  • 1 ½ dl raastettua cheddarjuustoa
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Ota voi esiin hyvissä ajoin niin että se ehtii lämmetä huonelämpöiseksi ennen toastin paistamista. Paloittele äyriäiset pienemmiksi paloiksi. Sekoita tuorejuusto ja juustoraaste, kääntele mukaan äyriäiset, tilli, ruohosipuli ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Levitä seos neljälle leipäviipaleelle ja laita toiset leipäviipaleet päälle. Levitä ohut kerros voita toastin päälle ja alle.

3. Paista leipiä kuivassa pannussa, mieluiten teflonpannussa, keskilämmöllä. Molempien puolien tulee saada kaunis väri. Leikkaa paistetut toastit kolmioiksi tai pitkulaisiksi paloiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Toast