Valkosipuligratinoidut meriravut

Tämä ruokalaji on helpompi valmistaa kuin voisi luulla. Idea on peräisin Välimeren rannikolta, jossa kala ja äyriäiset maustetaan usein sahramilla. Sahrami nimittäin antaa ruoalle hienon, pehmeän maun ja upean värin. Älä osta liian pieniä rapuja, sillä kunkin ravun tulisi painaa runsaat 100 grammaa.

4 annosta

  • 12 isoa rapua
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 4 dl ranskankermaa
  • 1 munakeltuainen
  • ½ g sahramia (1 pakkaus)
  • 4 rkl hienonnettua purjoa
  • 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • 2 sitruunaa

Valmistusohje

1. Halkaise ravut pitkittäin ja pane ne kuori alaspäin uunipellille. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita ranskankerma, munankeltuainen, sahrami, valkosipuli, purjo ja sinappi. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa ja vastajauhettua valkopippuria. Annostele seos rapujen päälle.

2. Gratinoi rapuja uunin ylätasolla 275 asteessa (ylälämpö) noin 8 minuuttia, kunnes gratiinikastike saa kauniin värin. Asettele lautasille, koristele sitruunalla ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.