Suolapedillä kypsennetyt katkaravut ja kotitekoinen aioli

Lämpimät katkaravut ovat hauska vaihtoehto salaateille ja lämpimille voileiville. Tässä ohjeessa ne valmistetaan espanjalaiseen tapaan. Älä säikähdä suolan määrää - suola ei imeydy kuoren läpi, vaan ainoastaan säilyttää aidon merellisen maun. Aioli on katkaravuille loistava lisuke.

4 annosta

  • 40 isoa pakastekatkarapua kuorineen
  • 500 g karkeaa merisuolaa
  • 2 rkl konjakkia

Aioli

  • 1 muna
  • 1 munankeltuainen
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 3 tippaa Tabascoa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 4 dl ruokaöljyä
  • 4 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • sitruunalohkoja
  • paahtoleipää

Valmistusohje

1. Aioli: Juoksettumisen välttämiseksi varmista, että kaikkien ainesten lämpötila on sama, Vatkaa muna, munakeltuainen, sitruunamehu, kuoritut puristetut valkosipulinkynnet, suola ja Tabasco. Lisää öljy vähitellen, ensin tipoittain ja sitten ohuen nauhana. Vatkaa koko ajan voimakkaasti. Valmis aioli on paksua ja kiiltävää.

2. Peitä paistinpannun pohja suolalla. Kuumenna pannu, pane jäiset katkaravut suolapedille ja paista kuumalla levyllä 2 minuuttia. Käännä katkaravut ja siirrä pannu pois levyltä. Jos pannu on liian kuuma, konjakki palaa liian nopeasti eikä ehdi maustaa katkarapuja.

3. Lisää konjakki, sytytä ja anna palaa loppuun. Tarjoa katkaravut aiolin, sitruunalohkojen ja paahtoleivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.