Suolapedillä kypsennetyt katkaravut ja kotitekoinen aioli
Lämpimät katkaravut ovat hauska vaihtoehto salaateille ja lämpimille voileiville. Tässä ohjeessa ne valmistetaan espanjalaiseen tapaan. Älä säikähdä suolan määrää - suola ei imeydy kuoren läpi, vaan ainoastaan säilyttää aidon merellisen maun. Aioli on katkaravuille loistava lisuke.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 40 isoa pakastekatkarapua kuorineen
- 500 g karkeaa merisuolaa
- 2 rkl konjakkia
Aioli
- 1 muna
- 1 munankeltuainen
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 3 tippaa Tabascoa
- 2 tl sitruunamehua
- 4 dl ruokaöljyä
- 4 dl oliiviöljyä
Tarjoiluun
- sitruunalohkoja
- paahtoleipää
Valmistusohje
1. Aioli: Juoksettumisen välttämiseksi varmista, että kaikkien ainesten lämpötila on sama, Vatkaa muna, munakeltuainen, sitruunamehu, kuoritut puristetut valkosipulinkynnet, suola ja Tabasco. Lisää öljy vähitellen, ensin tipoittain ja sitten ohuen nauhana. Vatkaa koko ajan voimakkaasti. Valmis aioli on paksua ja kiiltävää.
2. Peitä paistinpannun pohja suolalla. Kuumenna pannu, pane jäiset katkaravut suolapedille ja paista kuumalla levyllä 2 minuuttia. Käännä katkaravut ja siirrä pannu pois levyltä. Jos pannu on liian kuuma, konjakki palaa liian nopeasti eikä ehdi maustaa katkarapuja.
3. Lisää konjakki, sytytä ja anna palaa loppuun. Tarjoa katkaravut aiolin, sitruunalohkojen ja paahtoleivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka